Weekendendens 54 hullers slagspilsturnering

Sydsjællands Golfklub har i weekenden været vært for en 54 hullers DGU-elite slagspilsturnering. En turnering hvor der spillet 2 gange 18 huller lørdag. Damerne samt de 36 bedste herrer gik videre til søndagens 18 hullers finalerunde.
Der deltog desværre kun damer som havde som leverede flot spil undervejs.

På herrer siden var der et stærkt felt, 39 spillere havde under 3 i HCP og 14 havde + HCP, samt flere andre gode spillere.

Trods en del regn natten op til, havde greenkeperne sat banen godt op, det regnede det ind imellem det meste af lørdagen og der var en jævngod vind og det gav mange udfordringer for spillerne.  Specielt hul 16 – 17 og 18 gav mange spillere store udfordringer. 

Men der blev også leveret megen flot golfspil. Blandt anden lavede Christoffer Leschly Neergaard Rungsted golfklub hole-in-one på hul 6.

Christoffer Leschly Neergaard Rungsted golfklub

Efter 36 huller var det tæt løb i toppen af feltet, hvor 8 spillere lå inden for 3 slag.

De 4 spillere fra Sydsjællands Golfklub klarede sig alle godt. Alfred Bajon og Ludwig Ravnholdt deltog i deres første ranglisteturnering. Alfred havde første runde til HCP og lidt flere udfordringer på anden runde. Ludwig havde første runde 4 under HCP og så lidt flere udfordringer på anden runde.  De viste begge god vilje og godt humør samt fik megen læring og erfaring ud af dagen. Desværre manglede blev Alfred nr. 37, lige uden for cut grænsen. Ludwig blev nr. 31 og klarede derved cuttet. Det er nogle unge gutter som vi nok skal se mere til de kommende år.

Ludwig Ravnholdt
Alfred Bajon

Johannes Trøster spillede stabilt omkring par, men var desværre ikke gode venner med hul 16-17 og 18, som udfordrede ham en del. Han blev nr. 17 og klarede derved cuttet.

Niclas Mathiesen spillede godt begge runder og gik 73 i første runde og 75 i anden runde. Niclas sluttede lørdag på en delt anden plads, 1 slag efter den førende.

Johannes Trøster
Niclas Mathiesen

Så med 3 ud af 4spillere fra Sydsjælland var der lagt op det en spændende finalerunde.

Søndag var det flot solskinsvejr og en del vind, så det var lagt op til en spændende finalerunde. Spillere var mødt op med godt humør og klar endnu en udfordrende dag på golfbanen. Specielt i toppen af feltet var der megen spænding og føringen skiftede frem og tilbage mellem 5-6 spillere. Men til sidst viste Niclas at han spillede for at vinde. Med en solid runde på 74 slag vandt Niclas turneringen med samlet score på 222 slag, 1 slag mindre end nr. 2 Alexander Viscovich med 223 slag og nr. 3 Christian Maack sluttede også med 223 slag. Stort tillykke til Niclas med sejren.

Vindere i herrerækken 2024

Damerne havde også en god dag i solen, med deres udfordringer rundt på banen. Her vandt Eva Fabricius-Bjerre med samlet 240 slag, nr. 2 blev Emma Viscovich med 247 slag og nr. 3 blev Caroline 283 slag. Herfra et stort tillykke til Eva med sejren.

Vindere i damerækken 2024

Der var også præmie til længste drive på hul 4.

Her vandt Emma Viscovich hos damerne og Niclas Mathiesen hos herrerne.

Der var præmie til tættes på hul 16, som blev vundet af Bertram Strømberg med 1,56 meter.

Mange spillerne var meget tilfredse med vores flotte og udfordrende bane og roste greenkeperne for den gode stand bane er i. De synes dog at det at Sydsjællands corner er en vanskelig afslutning på runden, hvor man virkelig skal kæmpe mod banen for at holde par.

Det var alt i alt en vellykket weekend for spillere og Sydsjællands golfklub.