Sydsjælland Open Junior/U22 resultat

Sydsjælland Open Junior/U22

Vi afviklede søndag d. 28 maj landsdelens absolutte fornemmeste U22 golfturnering.

Det var eliten der var samlet, og de lokale farver var flot repræsenteret. Rammerne var perfekte og vores smukke bane i Mogenstrup stod rigtig flot.

Dagen startede tidligt og de første spillere slog ud allerede inden klokken var blevet 8:00. Der skulle spilles 2 runder, altså 36 huller i alt før vinderne var fundet hos både pigerne og drengene. Solen skinnede skønt, men der var også en vind som gjorde det svært for spillerne at slå de rigtige længder.

Der var en rigtig god stemning blandt spillerne, hvor mange kender hinanden fra turneringer op igennem ungdomsrækkerne. Der var mange spillere med fra både Næstved og Sydsjællands golfklub.

I pige rækken vandt Natacha Høst Husted fra Smørum Golfklub i en samlet score på 161 slag for de 36 huller, nummer to blev Sarah Skovgaard Bils fra Hillerød Golfklub med en score på 165 slag.

I drenge rækken var der virkelig tæt løb. Flere spillere have ført undervejs, blandt andre var Markus Wellemberg fra Næstved Golfklub rigtig flot spillende, men måtte se sine chancer for et mesterskab forsvinde i horisonten på sit aller sidste hul med en ærgelig triple bogey.

I stedet var det hans klub kammerat Frederik Birkelund som førte – da næsten alle spillere var kommet i klubhuset, men der manglede ganske ganske få spillere og heriblandt var vores egen Niclas Mathiesen. Beretningerne ude fra banen fortalte dog, at Niclas havde været i problemer på hul 13 og dermed var kommet bagud i stillingen. Niclas er lidt en tryllekunstner med en golfbold og minsandten om han ikke fandt et magisk slag frem på det aller sidste 18. hul. Fra ca. 140m slog han bolden i hul til en meget flot eagle, altså scoren 2 på et par-4 hul.

Dette slag gjorde lige præcis – at han udligningen stillingen og dermed skulle de to gamle klubkammerater ud i et omspil om sejren.

Frederik og Niclas spillede hul 18 igen og lavede begge scoren 5. Dermed måtte de endnu engang tilbage og spille 18 hul forfra. Denne gang lykkedes det for Niclas at lave en flot birdie, og dermed vandt han turneringen da Frederik lavede en dobbelt bogey.

Turneringen var en stor succes for Sydsjællands Golfklub og vinderne blev behørig fejret efterfølgende ved præmieoverraskelsen,