Rejsebeskrivelse til venskabsbyen Chalon sur Saône

Tur til venskabsbyen Chalon sur Saône fredag 9/9-11/9-2016

Med meget kort varsel fik vi et tilbud fra Næsted kommune om at deltage i en tur til venskabsbyen Chalon sur Saône, der er beliggende ca. 1 times kørsel med TGV hurtigtog nord for Lyon. Formålet var at deltage i den lokale golfklubs 40 års jubilæum. Det korte varsel skyldtes pludseligt afbud fra Næstved Golfklub, der angiveligt ikke ønskede at deltage når der skete privat indkvartering (hørt fra medlemmer i Næstved Golfklub).

Vi følte os ikke for fine til privat indkvartering og således drog Anders Winther 42-2192 og jeg afsted. Andre deltagere kom fra Tyskland og England. Ingen af os har tidligere været involveret i arrangementer i relation til Næstveds venskabsbyer og vi var derfor spændte på turen.

Konditionerne for turen var at Næstved kommune v/ Maria Santana var vært på turen og at indkvartering, som nævnt, foregik privat. Der var lagt et intensivt program for turen der ikke levnede tid til almindelige turistaktiviteter. Programmet for turen skulle selvfølgelig følges.

Fredag: Afrejse fra Kastrup til Frankfurt og videre til Lyon, hvor vi skiftede til Metroen og kørte til hovedbanegården. Her gik vi ombord i TGV hurtigtog og kørte en time mod nord med 260 km/t.

Vel ankommet til Chalon sur Saône blev vi modtaget af vores vært Jean-Claude, der tog os med hjem. Efter indlogering og en kort snak på terrassen gik turen til golfklubben. Her var der officiel modtagelse af borgmesteren og udveksling af høflighedstaler. Dette blev fulgt op af vinsmagning og efterfølgende middag med honoratiores.

Lørdag: Golfturnering, hvor Anders og jeg gik en 3-bold med vores vært. Spillet var individuelt Stableford. Banen mindende en del om vores. Dog var den noget kortere og med smalle fairways. På første tee blev vi modtaget af klubpræsidenten og sekretariatschefen, der begge var iført plusfour, knæstrømper og kasket. Vi fik overrakt gaver og der blev taget hold foto (endnu ikke tilgået). Herefter blev vi annonceret til første udslag.

Efter for-9 havde Anders scoret 21 point og jeg 16. Vores vært lidt lavere (af høflighed). Inden vi fortsatte på bag-9 var der arrangeret en let frokost i en pavillon. Der blev serveret baguettes, pølse, ost og frugt. Hertil vin, sodavand og kaffe. (En sådan frokost havde de ved hver søndagsturnering). Anders var tilsyneladende ramt af ”vin-effekten” og fortsatte sit flotte spil. Han scorede 19 point og sluttede i alt med 40 point. Jeg fik beskedne 30 og vores vært – af ren høflighed – 27 point. Efter runden, der foregik i sol og små 30 graders varme, gik turen til klubhuset, hvor vi fik en kold øl og underskrevet scorekort.

Så var det tid til bad og omklædning til gallamiddag.

Før middagen var der stillet an til præmieoverrækkelse. Det startede med taler og jeg fik lejlighed til at ønske klubben tillykke med jubilæet og overrakte gaver fra vores klub. (Holmegaards glas med indgraveret logo). Det viste sig at Anders’ 40 point rakte til en 1.plads og han fik en flaske magnum af lokal vin og nogle jubilæums logobolde. Der var i øvrigt mange præmier og alle fik en flaske vin. Mine 30 point rakte til 12 bolde. Den sidste klappe-præmie var en bag der gik til en tysker.

Ved middagen blev der disket op med den bedste franske kogekunst. Foie gras, tunmousse, Charolais filet og kagebord. Hertil lokale vine. Det var meget fin mad og kokkens navn var pudsigt nok Michelin.

Søndag morgen gik turen retur til Danmark via München.

Næstved kommune har i Maria Santana en person, der står til rådighed for foreninger og andre, der har behov for hjælp til at komme i kontakt med udenlandske samarbejdspartnere og planlægning af besøg fra disse.

Tak til Næstved kommune for at være aktiv i relation til venskabsbyerne, så ture som denne gør det muligt at skabe relationer mellem foreninger.

Særlig tak til Maria Santana for planlægning af turen og godt rejselederarbejde.

Næste gang der arrangeres lignende ture får Sydsjællands Golfklub selvfølgelig tilbuddet først.

Henrik Karlsen, 42-2681

 

img_1131img_1117img_0135img_0152