Oprykning til Herre eliteholdene

En flot sæson for Sydsjællands herreelite betyder avancement for både 1. og 2. holdet, og således byttes 4. og 5. divivison til næste år, ud med 3. og 4. divison.

1 Holdet

Den klare målsætning for Sydsjællands golfklubs herreelite i sæsonen 2019, var oprykning for 1. holdet. På trods af afgang fra 2 stamspillere fra sidste sæson ( hvor vi rykkede ned fra 3. division ), var 1. holdet også en klar puljefavorit. En langvarig skade til endnu en stamspiller betød at nye kræfter måtte træde ind på holdet. I den første kamp i Lillebælt kom der så yderligere grus i maskineriet. Et nederlag på 8-4 betød at der nu herskede usikkerhed om hvorvidt oprykning kunne nås. Men resten af sæsonen så holdet sig aldrig tilbage 5 sejre i de 5 sidste kampe gjorde oprykningen til en realitet.

2 kampe blev nøgle kampe. Dels hjemmekampen mod Lillebælt der skulle vindes minimum 8-4. Her viste holdet klassen, og vandt sikkert 11-1. Hjemmekampen mod Midtsjælland lå længe og vippede, grundet udeholdets relative stærke fousomes. Den ene blev tabt og i den anden måtte der graves dybt da en midtvejskrise betød 1 ned med 6 huller igen. Dette blev dog vendt til en sejr, og samlet resultat 9-3. I år har bredden vist sig at spille igennem på 1 holdet. Flere spillere har været taget ind på de yderste pladser, og har gjort rigtig godt. Samtidig har grundstammen på holdet et rigtig godt potentiale, og har hævet niveauet i år. Der grund til at tro, at der kan bygges endnu mere på til næste sæson.

2 Holdet

Ligesom 1. holdet fik 2. holdet en langsom start. Efter 1. weekends 2 kampe tydede intet på oprykning. 1 uafgjort og et smalt nederlag hjemme mod Marielyst indikerede at oprykning var urealistisk. Men da Marielyst snublede undervejs og 2. holdet havde 4 sejre i de 4 sidste kampe betød det alligevel oprykning i sidste ende. Nøglekampen var gruppefinalen i sidste kamp ude mod Marielyst. Fornemmelsen var at holdet var stærkt, men handicapmæssigt var vi underdogs. Undervejs så det også svært ud. Et fantastisk comeback betød at de 3 sidste matcher fik vendt et truende nederlag til sejre. Alle de 3 blev vundet på 18. hul, og da vi forinden havde vundet 1 og tabt 1 single, betød en relativ stor sejr på 10-2, selvom den var tæt helt til det sidste. En absolut mandfolkepræstion af holdet denne sidste kampdag.

/Rasmus K. Nielsen