Juniorafdelingen vinder Nordea Ryder Cup 2013

Lørdag den 19. oktober genvandt juniorerne rydercuppen over Næstved GK.

Matchen blev spillede over 2 x 18 huller på Næstved GK anlæg.

fra v. Kasper Ærø, johannes Trøster, Simon Petersen, Sebastian Petersen, Frederik Rosantus, Andreas skov(med pokalen), Frederik Birkelund, Frederik Gustafsson, Sebastian Hvid, frederik Jørgensen, niclas Mathiesen og Jacob Skov.
fra v. Kasper Ærø, Johannes Trøster, Simon Petersen, Sebastian Petersen, Frederik Rosantus, Andreas skov(med pokalen), Frederik Birkelund, Frederik Gustafsson, Sebastian Hvid, Frederik Jørgensen, Niclas Mathiesen og Jacob Skov.

Spillerne startede tidligt lørdag morgen kl 0700 med morgenmad og hygge i den gode ryder cup ånd holdene imellem, en god stemning som fortsatte hele dagen til stor fornøjelse for alle deltagere uanset resultatet.

 

Efter spisningen startede matchen, vi skulle dog lige vente til frosten havde sluppet græsset, så vi kom i gang kort efter kl. 0800.

Der blev spillet 2 Four ball, 2 greensome og 2 foursome og dermed om 6 point i formiddagens matcher. Sydsjælland som forsvarende mester kunne “nøjes” med uafgjort i det samlede resultat for at tage pokalen med hjem igen. Det var dog ingenting der tydede på at vi ville nøjes med som formiddagen skred frem. Vi var overlegen i begge Foursome boldene og derudover vandt vi en greensome og en Four ball og dermed førte vi 4 – 2 ved middagsbordet.

Efter en god frokost var vi nu klar til de tolv singler. Her kom Næstved stærkt igen fra start og førte på et tidspunkt i otte matcher og dermed foran i den samlede stilling, en føring som ikke kunne holde hele vejen hjem. De fleste matcher var meget tætte og måtte op af 18 hul og afgøres på dennes green. En green som SSGM i fremtiden næsten kan kalde for eget græs – for da det virkelig talte noget på denne green slog vores dygtige juniorer til. Tre spillere var 1 ned på 18 tee, Kasper, Frederik G og Jacob Skov som alle vandt på denne green med nogen gode afgørende puts hvor Næstved spillerne tydeligt var ramt af nerver. Dermed scorede de tre spillere hvert et ½ point til holdet.

Derimod var der også spillere som vandt på fornem vis her iblandt Frederik Birkelund som slog Marcus W med 7/5 og Niclas Mathiesen over Frederik Bring og Frederik Rosantus over Mikkel

Jensen begge med 4/3.

Morgenmad i klubhuset med pokalen på midten af bordet.
Morgenmad i klubhuset med pokalen på midten af bordet.

Det var dog ikke afgjort endnu da vi også tabte 4 matcher. En meget spændende match udviklede sig i 1. singlen hvor Sebastian Rasmussen mødte en af landsholdspillerne fra Næstved nemlig Christoffer Bring i + hcp. men det afholdte ikke Sebastian i at tilføre ham et nederlag (hans eneste i år – så vidt vides) dette gjorde Sebastian på hul 18 og igen havde vi glæde af denne green. Lige før denne match blev afgjort på 18. green havde Frederik Jørgensen gjort det samme på denne green ved at slå Marcus 1/0 med en deler på sidste hul.

 

Sejren var dermed i hus og der skal lyde et stort tillykke til hele holdet og holdleder Poul Mathiesen samt ikke mindst NORDEA som sponsorerede denne dag og Børge Jacobsen og Søn A/S for pokalen.

Vi glæder os til at vinde igen i 2014 på eget græs, selvom 18. green i Næstved var god ved os.

Samlet resultat

Ryder cup resultat Næstved VS Sydsjælland

Første start på Ryder Cup 2013. fra v. SSGM Simon Petersen og Frederik Gustafsson mod Næstveds Celine og Rasmus. SSGM vandt 4/3.
Første start på Ryder Cup 2013. fra v. SSGM Simon Petersen og Frederik Gustafsson mod Næstveds Celine og Rasmus. SSGM vandt 4/3.

 

mvh

Juniorudvalget

Henrik Gustafsson