Fuglekasser

Vi har i Sydsjællands Golfklub fået et godt samarbejde med Dansk Ornitologisk Forening, kaldet (DOF). Ud over, at de registrerer hvilke fugle vi har langs Fladsåen, har vi også lavet et samarbejde om at sætte stærekasser og natuglekasser op. Oven i købet har Dansk Ornitologisk Forening betalt halvdelen af beløbet for stærekasserne, og i første omgang har vi fået leveret 22 stk.

Hvorfor sætte stærekasser op?

Stærens vigtigste føde er stankelben, og dem har vi masser af på de danske golfbaner– så mange, at de er blevet til et problem. Så derfor er golfbanen et perfekt sted for stærene, da de nemt vil kunne finde deres føde. Vi vil på grund af stærene få færre stankelben, som jo lægger æg i græs og greens. Larvernes føde er græsrødder, og når græsrødder er spist, er det nemt for krager og skader at grave larverne op og dermed forårsage store tørveskader, som vi så ofte har set på banen på udsatte steder. Ud over det udbytte vi får ved opsætning af stærekasser, ja så kan vi tilbyde et område at være på for stæren, som er i tilbagegang i Danmark.

Målet for antallet af stærekasser er 130 stk. ifølge DOF, for at dække hele anlægget. Her vil jeg gerne komme med en opfordring til medlemmerne for at vi kan komme videre

Sponsér en eller flere stærekasser til klubben, pris kr. 100,- pr. stk.

Beløbet kan indbetales i sekretariatet. Skulle du have lyst til også at hænge din ”egen” kasse op er du meget velkommen til at deltage i ophængningen. Og vi lover at stærekassen kun er til stære – den skal ikke måle din hastighed på golfbanen….

Natuglekasser

Vi har indkøbt 5 stk. Natuglekasserne som DOF har lavet til os, og de vil blive opsat i de kommende uger.

Hvorfor sætte Natuglekasser op?

Natugler er rigtig gode til at tage muldvarpe. Muldvarpe kommer ofte over jorden om natten og kan bevæge sig over store afstande. På den måde håber vi at kunne begrænse mange af de skader som muldvarpene laver. Der er rigtig gode erfaringer med at få natugler til at flytte ind i kasserne, da de samtidig også mangler redepladser.

Som et ekstra udbytte som følger af opsætningen af fuglekasserne, er at vi samtidig kan begrænse brugen af sprøjtemidler mod stankelben, samt brugen af gift og de ikke særlig humane fælder mod muldvarpe.

Vi glæder os til at se effekten af vores fælles tiltag.

SPONSORER:

Jytte Tarnow x 2                                                                                                                                                          Jens Høg                                                                                                                                                                     Kirsten Mikkelsen                                                                                                                                                            Palle Møller                                                                                                                                                                    David Kew                                                                                                                                                                 Irene Keldebæk                                                                                                                                                       Kirsten Nedergaard                                                                                                                                                      AC VVS Teknik x 2                                                                                                                                                Michael Korsgaard Hansen  x 2                                                                                                                                    Birte Andersen                                                                                                                                                      SuperSenior x 4                                                                                                                                                                 Sonja Mikkelsen                                                                                                                                                           Per Sørensen                                                                                                                                                                Ilse Nielsen

 

 

 

 

 

 

 

1 tanke om “Fuglekasser

  1. Susanne Thane

    Hvor spændende. Super godt initiativ og i øvrigt til glæde for mange.

Der er lukket for kommentarer.