Elite Herrer Nyhedsbrev Nr. 4-2013

Sydsjællands Golfklub herrer vinder oprykningsmatch, og er klar til spil i 2. division næste sæson.

Lørdag blev der afviklet oprykningsmatch på neutral bane i Hillerød, hvor Sydsjællands herrer ved at vinde deres pulje i 3. division havde kvalificeret sig til direkte match om oprykning mod Smørum Golfklub

Resultatet blev en overbevisende sejr til Sydsjælland på 10-4, og der præsteret rigtig god golf, og ikke mindst fighter vilje når der var behov.

vinder
Holdfoto efter sejren i Hillerød
Trøjer sponsoreret af Galvin Green v/Simon Denwers.
Bagerst fra venstre : Jan Nielsen (Holdkaptajn), Jesper Villadsen, Martin Hansen, Morten Vinther, Kim Birkelund (Holdleder), Forrest fra venstre : Claus Thane, Sebastian Rasmussen, Frederik Birkelund, Simon Denwers.

Matchen blev afviklet med 5 singles som giver 2 point ved vunden match, samt en foursome, som giver 4 point. Alt i alt spilles der om 14 point, og skulle matchen ende lige ville der blive udpeget en spiller fra hvert hold som skulle spille sudden death.

Første start  -Jesper Villadsen -, blev sendt  fra 1. tee kl. 09.30, med stor opbakning fra øvrige medlemmer af vores klub som havde taget turen til Hillerød for at følge matchen.

En stor tak til alle Jer som kom op og bidrog med støtte til holdet, det er dejligt at opleve denne opbakning.

På 1. tee kunne man godt fornemme at der var mere ”nerve” på en normalt, og vi så da også et par udslag som var påvirket af matchens betydning. Det gælder om at komme i gang, ud at slå et par gode slag, finde sin rytme, og ellers få ”løsnet” op.

Efterhånden var alle matcher godt i gang, og billedet tegnede sig en sejr, da vi ret længe henne i matchen var op i fire singles, hvilket var nok til 8 point og en samlet sejr. Vores på papiret bedste spillere Martin Hansen og Morten Vinther, begge med + handicap, svigtede ikke, og var i kontrol til to sikre sejre. Foursome med Sebastian Rasmussen og Frederik Birkelund var kommet lidt efter på de første 9 huller, men kæmpede godt. På dette tidspunkt hvor foursome var bagud, havde vi de fornødne føringer i singles til samlet sejr.

Men så vendte billedet en smule..

På hul 18 er Villadsen lige, slår på par 5 hullet på i to slag, og ligger med eagle putt. Modstanderen slår i bunker, og herefter op til en givet birde. Villadsen skal nu hole sit putt for at vinde, og bliver lidt for aggressiv, hvilket ender med en to meter retur, og et samlet 3 putt til par, og matchen tabes 1/0.

Man kan vist roligt siges der blev ”varmt” under kasketten hos Villadsen J

Undertegnede stod i dette øjeblik midt på hul 18, og næste match der kom gående var Simon Denwers. Simon havde under matchen været en del foran og i kontrol, men på afslutningshullerne inde i skoven havde modstanderen hentet ind, så Simon nu kun var 1 up ned af 18. hul. Simon har slået et rigtigt godt drive, og står med 8 jern tilbage i andet slaget på dette par 5 hul. Vi stod og snakkede lidt om det skulle være et ”hårdt” 8 jern, eller et ”normal” 7 jern. Simon vælger det hårde 8 jern, og sender den direkte mod out of bounds venstre om green. Mens bolden er i luften når Simon at sige ”Så er den out!”, og jeg selv nogle tanker om at det nu er op af bakke for at vinde!

Om Simon eller andre har kontakter til de højere magter skal være usagt, men bolden lander på en skråning lige før out, og springer ind mod green. Simon går hen og chipper den det sidste stykke ind til flaget, og vinder matchen! Puha, så står det 2 – 2

Claus Thane kommer gående, og har desværre måtte overgive sig på hul 17.

Så var vi bagud 4 – 2, men der var også løbet positive meldinger ind fra foursome, at denne nu ikke kun havde udlignet, men efter hul 14 også var kommet 1 up.

Status var nu totalt at Martin og Morten havde afsluttet deres matcher med store sejre, så foursome var sidste match, og stillingen på dette tidspunkt var 6 – 4 til Sydsjælland.

Foursome vinder hul 15, kommer 2 up.  Matchen afsluttes på hul 17 med et pragtslag af Frederik op til 2 meter fra pinden på et svært par 3 hul. Foursome vinder således, og matchen vindes samlet af Sydsjælland med 10 – 4.

Efter matchen samledes alle spillere og medlemmer fra klubben som havde taget turen til Hillerød, og naturligvis var stemning samt humøret højt.

Status på sæsonen.
Med oprykning til 2. division, rykker vores andet hold som vandt deres pujle i 4. division ligeledes op. Vi har således to oprykninger i denne sæson, og spiller næste sæson i 2. samt 3. division.

Dette var vores store sportslige – men også ambitiøse – mål for sæsonen, og det er rigtigt godt spillet af alle som har bidraget til dette.

Sæsonen går nu mod sin afslutning, alle eliteturneringer samt divisionsmatcher er overstået.

Næste nyhedsbrev vil være til foråret når vi skal gøre klar til at spille i de nye divisioner.

På vegne af sportsudvalget
Jan Nielsen

1 tanke om “Elite Herrer Nyhedsbrev Nr. 4-2013

Der er lukket for kommentarer.