Elite Herrer Nyhedsbrev Nr. 1-2013

Elite Herrer – Danmarksturneringen opstart information.

Divisionsopbygning og inddeling
Herrernes divisionspuljer er delt op i hele 6 rækker, gående fra Elitedivision, 1, 2, 3, 4. division, og endelig en kvalifikationsrække. Sydsjælland er i 2013 repræsenteret med tre herrehold, disse er placeret i 3. division, 4. division, samt ét i kvalifikationsrækken. De to bedst placerede hold er støttet af klubben økonomisk.

Vi har en ambition om at Sydsjælland skal ligge bedst placeret i forhold til vores nærmeste naboklubber af hensyn til fastholdelse og tiltrækning af nye spillere. I 2013 ligger vi bedst placeret, da Næstved ligger i 4. division, og Rønnede i kvalifikationsrækken. Dette er første skridt, og næste skridt skal tages ved en oprykning til den mere spilleattraktive 2. division.

Spilleformen i 3. division og nedefter er én foursome og fem singles (syv spillere). I 2. division og opefter skifter spilleformen til at der spilles tre foursomes om formiddagen, og seks singles eftermiddag (seks spillere). Derfor er der et stort spring spillemæssigt fra 3.division til 2. division, og hård kamp om at rykke op.

Holdene i elitedivisionen består mere eller mindre af pro’er samt landsholdspillere. Når der ikke spilles på Europa touren, så optræder pro’erne ofte på deres klubs divisionshold.  I 1. division finder man stadig mange pro’er, samt hold som der investeres mange sponsorkroner i at tiltrække spillere. Senest har vi set projektet i Korsør/Trelleborg hvor Sten Tinning som sportschef med rigtigt mange penge fik til opgave at samle et hold der kunne rykke op i Elitedivisionen.  Vores muligheder med trup og midler er en oprykning til 2. division. Når dette lykkedes kan man sætte nye mål, da holdet være mere attraktivt at spille på, og vi vil kunne tiltrække både sponsorer samt spillere.

Når dette er skrevet, så skal det samtidig nævnes at der stadig spilles på højt niveau i 3. division. Det er ikke unormalt at flere spillere har +handicap. På vores eget første hold har to spillere +handicap, og flere omkring 1 eller 2 i hcp.

Træning
Elitetruppen har fast træning hver uge med Claus og Martin. På grund af vores forår med sne og frost, har denne træning de første måneder foregået indendørs i simulator med Trackmann. Både i Claus egen simulator i Næstved, men også i Slagelse hvor der er mulighed for flere spillere.

Træningslejr.
Fredag den 12. april tog 20 spillere på træningslejr i Jylland, med base i Århus. På turen deltog Martin som træner, da Claus blev hjemme og passede butikken i forbindelse med åbent hus samme weekend.

Til forskel fra tidligere træningslejre deltog denne gang nogle yngre juniorer der ikke er en del af elitetruppen. Poul Mathiesen var med på turen som støtte, og det gik ganske fint. Endeligt deltog tre spillere fra dametruppen i træningslejren.

Turen var planlagt med 18 huller hver dag, samt træning med proen. Vi spillede Stensballegaard (v/Horsens), Ry (v/Silkeborg) samt Lyngbygaard (v/Århus).  Foråret denne weekend var ikke kommet til Jylland. Det var koldt (3-5 grader), blæsende, og om søndagen også lidt regn. Så alle spillere var klædt godt på med vanter, huer og varmt tøj. Banerne blev spillet fra de bagerste teesteder, hvilket vil sige at to baner var 6.400 meter, og den ene kun 6.200. Det var således nogle ”voksne” baner vi spillede. Til sammenligning er vores egen bane knap 6.000 meter fra backtee.

Der blev trukket igennem når der skulle drives, og enkelte fik da også lidt ømme muskler. Heldigvis var Mette som er fysioterapeut med fra dametruppen, og sørgede med behandlinger både fredag og lørdag at Simon kunne spille i førerbold søndag.

Førerbolden bestod udover Simon af Martin, Birkelund samt Sebastian. Sidste dag gik Sebastian i en score på 71 (én under par), men det var ikke nok til at fravriste Martin den samlede 1. plads. Sebastian havde syv birdies undervejs, så den bold har været underholdende at følge.

Vi boede på Scandic i Århus, og vi var først fremme lige inden spisetid aften begge dage. Efter spisning blev der set Masters i TV, og slappet af. Alle deltagere var ”grydeklare” inden midnat, da forholdende ude på banerne havde sat sit præg.

En god træningslejr, samt godt afsæt til sæsonen som starter nu.

Første Divisionskampe
I weekenden den 26./27. april spilles der begge dage i Sydsjælland.
3. division spiller i Sorø lørdag, og hjemme om søndagen
4. division spiller hjemme begge dage.
Dameholdet spiller ligeledes hjemme begge dage.

Har du mulighed så kom ud og se god golf,  samt støt vores spillere.

På vegne af sportsudvalget
Jan Nielsen

3 tanker om “Elite Herrer Nyhedsbrev Nr. 1-2013

  1. Henrik Gustafsson

    Tillykke til 3. og 4. Division, god start på sæsonen. 4.div på en flot førsteplads og 3. Division på en delt førsteplads efter to spillerunder. Godt gået

  2. Henrik Gustafsson

    Det lyder godt, held og lykke med spillet til hele truppen og enig med Henrik i at det bliver spændende og følge. Godt nyhedsbrev Jan.

  3. Henrik Karmark

    Dejligt at høre fra vores elite. Glæder mig til næste opdatering 🙂

Der er lukket for kommentarer.