Dansk mester junior årgang 1999

Juniorspiller fra Sydsjællands Golfklub vandt årgangsmesterskabet.

Fra venstre repræsentant fra DGU.  Nr. 2. Rasmus Neergaard-Petersen, Nr. 1. Frederik Birkelund og Nr. 3. Lasse Olsen.
Fra venstre repræsentant fra DGU. Nr. 2. Rasmus Neergaard-Petersen, Nr. 1. Frederik Birkelund og Nr. 3. Lasse Olsen.

Frederik Birkelund fra Sydsjællands Golfklub vandt søndag den 22. september årgangsmesterskabet for årgang 1999, og er dermed også Danmarks bedste i denne årgang.

Årgangsmesterskabet blev spillet i Åskov golfklub ved Brande i Midtjylland, over 36 huller fordelt med 18 huller lørdag og 18 huller søndag. Mesterskabet er for de bedste i hver årgang og der spilles fra scratch således den spiller der bruger færreste slag vinder. Sydsjællands Golfklub deltog med to ud femten deltagere, det var Frederik Birkelund og Jacob Skov Olsen.

I første runde lørdag spillede Frederik lidt blandet men var dog tilfreds med et samlet resultat på 2 over banens par. Han udtaler selv at han spillede dårligt fra teestedet men holdte meget godt sammen på det til sidst, men det var lidt en ØV dag, som han selv siger det. På et tidspunkt i løbet af første runde var Frederik hele 8 slag af efter de førende så det så ikke ud til at han kunne blande sig i toppen på det tidspunkt. Inden finale runden søndag var han 3 slag efter de førende spiller og skulle således ikke ud i førerbolden, men ud sammen med klubkammeraten Jacob Skov Olsen som også var i plus 2 efter første runde. Spillerne fra Sydsjælland havde således mulighed for at komme fra baghjul og Frederik havde det fint med ikke at skulle gå sammen med de førende i finalen, fortsætter han.

På finaledagen ramte Frederik bolden godt og var allerede 2 slag under par efter 9 huller og dermed havde han bragt sig i spidsen af turneringen. Da finalen var slut havde Frederik spillet i par og Jacob spillede desværre i plus 7 slag og var dermed ude af top striden. Frederik førte i klubhuset og kunne kun sidde og vente på at førerbolden blev færdig. I den gik Rasmus Neergaard-Petersen fra Furesø som var et slag efter Frederik på et tidspunkt, men en birdie på hul 15 betød, at de var lige og det resultat holdt hele vejen ind. Dermed skulle de to spillere ud i et nervepirrende omspil om mesterskabet.

Omspillet sudden deth, blev på hul 17, et langt par 4 hul i modvind og der skulle findes en vinder. Begge spillere slog drivet midt i fairway og Rasmus skulle slå andet slaget først. Dette slag sendte han i skoven og Frederik slog sin bold på green. Det lykkedes ikke for Rasmus at slå sin bold på green i tredjeslaget og da han også missede et kort put lå sejren lige for fødderne af Frederik. Han samlede den op med et sikkert to put for par og er dermed Danmarks bedste i årgang 1999. Da jeg spurgte Frederik om hvad han siger til sejren svarede han: ”Det er fint nok” og mon ikke at han lige skal sove på det en gang, inden det helt går op for ham.

Allerede om fjorten dage spiller Frederik igen om et Danmarksmesterskab nemlig for hold, hvor Sydsjællands Golfklubs juniorelite skal spille finale mod Brønderslev GK. Finalen spilles på neutral bane i Værløse den 6. oktober.

3 tanker om “Dansk mester junior årgang 1999

  1. Bodil Margrethe Hansen

    varmer mit gamle junior hjerte:) et stort tillykke

Der er lukket for kommentarer.