Beskæring af træer

Så er det igen ved at være tid til den årlige beskæring og gennemgang af vores træer på banen. Vi har i år haft træpleje konsulent Torben Lorentzen Nielsen til at være med til denne gennemgang. Vi havde i den forbindelse sat specielt fokus på træerne omkring vores greens, da skygge og manglende luft omkring greens, kan være med til at fremme svamp på greens.

Efter denne gennemgang er det blevet besluttet at der skal ske en kraftig udtynding af træerne til venstre for 17. green, for at få noget mere luft og lys til greens. Træerne giver megen skygge mod syd, som er solens bane.

Træerne bag 3. green, vil der også ske en udtydning af, for at skabe mere luft til green.

Træet til venstre for 9. green må også lade livet, da det er blevet sygt af askesyge og samtidig er blevet angrebet af en svamp, den hedder kulsvamp og som æder træet op indefra. Desværre ser det også ud som om de gamle asketræer ved søen også er angrebet men vi ser lige tiden an.

Har man lyst til at læse mere om betydningen af lys og luft omkring greens er der et link til en artikel skrevet af Asbjørn Nyholt og Torben Lorentzen Nielsen.

http://www.turfgrass.dk/sites/turfgrass.dk/files/uploads/publikation/2011/det_gamle_trae_o_faeld_det_pdf_16477.pdf

Træet ved 9. green med kulsvamp

1 tanke om “Beskæring af træer

  1. Erland Steen Jakobsen

    Hej Per.

    Det ser ud til at i har helt styr på det med de syge træer, så det der må gøres, bliver gjort.

    Erland

Der er lukket for kommentarer.